01 sep

Robin van Hamburg winnaar Grote prijs Bart of Toon

Na een spannende strijd tegen de elementen kwam gisteren Robin van Hamburg uit de strijd als glorieuze winnaar van De grote prijs Bart of Toon. Met een tijd van 1:44:11 over de tijdrit van 63,5 kilometer heeft hij zijn vooraf gestelde doel behaald. Was het een makkie voor Robin? Zeker niet. Met de hoge temperatuur en wind op kop in de Hoekse Waard moesten alle renners alles geven om hun doel te halen. De meesten deden dat ook! De tweede plaats werd behaald door Peter Leijten en op de derde plaatst eindigde Basterino van Hoof. André van Es en Herbert Giljam waren respectievelijk 4de en 5de.

Zo waren er nog meer wedstrijden in de wedstrijd. Sophie Verhagen heeft haar doel gehaald om deze afstand te fietsen. En in een mooie tijd van 2:31:11! Wat een knappe prestatie. En wat te denken van Tom Otto op een gewone fiets, die de strijd aanging met Piet Verhagen op skeelers. Tom heeft sneller gereden, maar wat een prestatie van Piet Verhagen. Dit lange stuk van meer dan 60 kilometers met de Moerdijkbrug, Kiltunnel en de Haringvliet op skeelers! Pet je af.

Zo ging ook Peter Leijten de strijd aan met Herbert Giljam. ‘Als ik maar 1 seconde sneller ben, dan is mijn doel bereikt’ zei hij vooraf. Die ene seconde werden bijna 5 minuten. Maar wat had Herbert dan ook een pech; lek gereden op weg naar Fijnaart en na de start direct een leegloper en dus geen reserve bandje meer. Hij is in Klundert langs huis gereden en heeft de band wederom vervangen en is vol gas doorgegaan. Hij dacht ‘opgeven is geen optie’, echter was het ritme eruit en viel het niet mee om een toptijd neer te zetten.

Bernard Kannekens had Leon de Haas uitgedaagd. Wie is er sneller op dit parcours? Dit is in het voordeel van Leon beslecht. Met een verbetering van hun PR was dit een mooie prestatie van beide renners. Mooi was ook te zien hoe vader en zoon Dierks de wedstrijd gezamenlijk reden. Wat een topprestatie van Lars Dierks. Hij eindigt maar liefst op de 7de plaats in dit deelnemersveld. Zie het maar te doen met je 15de jaar. Top Lars!

Tot slot was er de strijd binnen Team Groot Verzet. Er waren 5 renners van dit team. Naast Leon de Haas gingen Willem Nuiten, Bart Goudriaan, Menno Bom en Peter van der Giesen de strijd aan om de snelste tijdrit van het team neer te zetten. Als mede naamgever aan dit evenement en na het verlies van vorig jaar was Bart erop gebrand om deze eretitel binnen te halen. Dat lukte gisteren echter niet, hij moest genoegen nemen met een 3de plaats, achter Menno Bom die 2de werd. De grote winnaar van Team Groot Verzet was Peter van der Giesen alias ‘De kanibaal’. Met zijn 57 jaar wist hij de concurrentie achter zich te houden. Een topprestatie van formaat!

De grote winnaar van De grote prijs Bart of Toon was natuurlijk ColSensation en het KWF. In totaal wisten de 16 renners 189 donateurs achter zich te krijgen, die een totaal bedrag van bijna 4.300 euro hebben ingezet. Hulde en dank aan de renners en de donateurs!

De statistieken

Hieronder ziet u de uitslag van De grote prijs Bart of Toon en de inzet per renner.